DEFINITIVE GUIDE YANGıN ÇıKış KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Blog Article

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa da bir hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik pas veya benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Yapı dışı yangın merdivenleri, çoğunlukla binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden yapılan bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve emniyetliği tedarik etmek dâhilin inceden inceye tasarlanır.

Yangın baplarının üretim amacı insan sağlığını yangın ve yaman kavaraının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın bapsı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Kanatlar ortamında şayan yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı ciğerin dayak plakaları mevcuttur.

Yangın en cafcaflı riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda yapı mukavemeti, sima tahliye temizışı ve yangının dağıldığı alanların kontrol şeşnda tutulması hayati önem taşımaktadır.

Bu görev barkodlu doküman sahibi kurumların ortaklaşa iş ile e-Devlet Bapsı altyapısı üzerinden sunulmaktadır.

Yangın bapları kullanma vadiına nazaran, rengine gereğince ya da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara tabi tutulurlar. Çok kesif kullanılan paradigma sınıflandırması kötüdaki gibidir

Eğer bir kapının yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış kapısı namına çatı daire aralarındaki merdiven geçişlerinde Yangın Çıkış Kapısı kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak dâhilstrüktürsı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha narin kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna bağlamlı olarak henüz ucuz olmaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; kesilme nüshası 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda belli başlı bir süre ısı ve şule intikaline direnebilecek Yangın Kapıları kullanılır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve sınırlı bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına nazaran belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Ulaşım kolaylığı hazırlamak lakinçlı binalmış merdivenlerin dışında sevimli emniyetliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Hayat kurtarmak yerine yangın merdivenleri zarfında kişi barındıran tüm gestaltlarda olmalıdır.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde yekta kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this page